Servis Klima je postao neizbežni deo usluge auto servisa Valex

Danas, svako vozilo, kao deo standardne opreme, poseduje auto klimu. Da li ste razmišljali o tome, kako bi se osećali u saobraćajnoj gužvi na +35ºc, bez (ispravne) auto klime u Vašem vozilu? Neugodna, ali česta situacija! Većina o tome razmišlja, tek kad im se dogodi. Ispravnost auto klime na Vašem vozilu, zahteva njeno redovno održavanje. U redovan servis auto klime spada zamena freona, kao i ulja u kompresoru.

VALEX AUTO SERVIS

U našem servisu, ova usluga se vrši mašinski, upotrebom mašine za auto klime, prilagođene za vozila koja koriste freon R-134 (uglavnom sva vozila proizvedena posle 1995. god). Nakon izvršene zamene freona i ulja, vrši se provera sistema Vaše auto klime, u cilju pronalaženja potencijalnih mesta ‘curenja’ freona. Punjenje freonom vrši se samo u slučaju kada je sistem u potpunosti ispravan. Takođe vršimo otklanjanje svih eventualnih kvarova i zamenu svih delova auto klime.

Servis auto klime se preporučuje na svake dve godine, za vozila stara do pet, i svake godine za vozila veće starosti. U svakom slučaju, dobro je, pred početak perioda vrućina, proveriti stanje freona. Redovnim održavanjem auto klime, omogućava se njen ispravan rad, što podrazumeva čist i svež vazduh u kabini. Takođe, zamenom ulja u kompresoru, sprečavaju se kvarovi većih razmera.